woensdag, 17. november 2010 - 18:38

Klimaattentoonstelling in Grote Kerk Terneuzen

Terneuzen

In de Grote Kerk in Terneuzen is van 19 november tot en met 15 december 2010 de tentoonstelling ‘Gemeenten gaan voor een beter klimaat. Op weg naar een klimaatneutrale toekomst?’ gratis te bezoeken.

De tentoonstelling laat op een speelse manier interessante CO2-besparende en duurzame energieprojecten van diverse Nederlandse gemeenten zien. Eén van deze projecten is het glastuinbouwproject in de Autrichepolder en Smidsschorrepolder in Westdorpe.

De tentoonstelling is heel geschikt voor kinderen. Op een laagdrempelige manier wordt getoond hoe schoner en zuiniger met energie om te gaan.
De aansprekende tentoonstellingsobjecten zijn gemaakt van duurzaam materiaal, zoals snel groeiend, biologisch afgewerkt hout, hergebruikt rubber en pvc en milieuvriendelijk perspex. De tentoonstelling wordt verlicht met led-verlichting.

Deze door Nederland rondreizende tentoonstelling is gemaakt in opdracht van het ministerie van VROM en is een activiteit van de gemeente Terneuzen in het kader van de Zeeuwse Klimaatweek. De overige Zeeuwse Klimaatweek-activiteiten zijn te vinden op de website www.zeeuwseklimaatweek.nl.

De tentoonstelling in de Grote Kerk (Noordstraat 62 in Terneuzen) is te bezoeken op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag kunnen belangstellenden van 14.00 tot 17.00 uur terecht. De toegang is gratis.
Provincie:
Tag(s):