donderdag, 25. november 2010 - 13:44

Klimwand in Beatrixoord mede dankzij het Fivelcollege

Het sportcomplex in locatie Beatrixoord van het Centrum voor Revalidatie (CvR) – UMCG heeft sinds kort de beschikking over een officiële klimwand. De klimwand stond al een tijdje op het verlanglijstje van het sportcomplex. Dankzij financiële bijdragen van de Stichting Bewegen en Ademen (BEA), Stichting Beatrixoord Noord-Nederland en het Fivelcollege in Delfzijl is de wand er nu gekomen.

Een sportdocent van het Fivelcollege revalideerde in Beatrixoord na een beenamputatie en nomineerde het sportcomplex als goed doel voor de jaarlijkse actiedag van de school. Leerlingen en docenten zamelden € 5000 in en de directie van het Fivelcollege verdubbelde dat bedrag. Vlak voor de zomervakantie overhandigde de school een cheque van maar liefst € 10.000 aan Bureau Sport van Beatrixoord. Als besteding van het geld is, in gezamenlijk overleg, dus gekozen voor een klimwand.

Drie medewerkers van het CvR-UMCG locatie Beatrixoord worden nu opgeleid tot sportkliminstructeur en twaalf medewerkers tot sportklimbegeleider.
Provincie:
Tag(s):