dinsdag, 7. september 2010 - 10:57

KNVB geeft RBC nog tien dagen om nieuwe coach aan te stellen

(ELF-Voetbal) Voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van 17 september moet RBC Roosendaal een nieuwe trainer hebben aangesteld. Dat eist de KNVB. De bond heeft het verzoek van de Brabantse eerstedivisionist om het seizoen af te maken met Eric Hellemons afgewezen.

Voormalig assistent Hellemons werd benoemd als interim-trainer, nadat Sandor Popovics zes dagen na zijn aanstelling alweer opstapte. "Hellemons is bezig met de opleiding tot coach betaald voetbal en vanaf volgend seizoen zeker de nieuwe hoofdtrainer van onze club. Bovendien kost het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer veel geld, en de KNVB kent onze huidige financiële situatie", zegt RBC-directeur Jeffrey Kooistra in BN de Stem. RBC moet voor het eind van de maand een schuld van 136.000 euro afbetalen aan de gemeente Roosendaal.

Maar de KNVB wees het dispensatieverzoek af, waardoor RBC op zoek moet naar een nieuwe trainer. "Het komt niet helemaal koud op ons dak. We zijn ook al in gesprek met drie kandidaten. Die knoop moeten we nu snel doorhakken", stelt Kooistra.

Als RBC er niet binnen tien dagen in slaagt een nieuwe trainer aan te stellen, dan leidt dit niet direct tot een straf van de KNVB. "Dan verlangen wij een plan van aanpak, waarin RBC aangeeft hoe snel ze rond denkt te zijn met een nieuwe hoofdtrainer. Als de club zich daar niet aan houdt kan dat wel leiden tot strafpunten of een geldboete", meldt een woordvoerder van de bond.

Maar RBC verwacht dat het zo'n vaart niet loopt. . "We gaan de zaak niet doelbewust rekken", zegt Kooistra. "De kandidaten waar we nu mee praten passen goed bij onze club en het technisch beleid dat met de huidige interim-coaches Eric Hellemons en Peter van Vossen wordt gevoerd. En ook financieel zijn het haalbare kandidaten. Daar heb ik natuurlijk eerst naar gekeken."
Categorie:
Tag(s):