maandag, 15. maart 2010 - 16:21 Update: 08-07-2014 1:05

KNVB onderzoekt overtredingen Afellay én Enoh

Zeist

(Elfvoetbal) Ibrahim Afellay beweert dat hij geen bewuste elleboogstoot heeft gegeven aan Ajacied Eyong Enoh. De aanvoerder van PSV raakte gisteren in de slotfase van het duel tussen beide ploegen in conflict met de middenvelder van de Amsterdammers.

"Hij ging op mijn tenen staan en als reactie maakte ik me breed toen hij op me af kwam lopen. Hij stompte me iets eerder ook nog in mijn maag", verklaarde Afellay na afloop tegenover De Telegraaf.

Scheidsrechter Kevin Blom ontging het incident. Daardoor bestaat er voor de openbare aanklager de kans om Afellay alsnog te schorsen op basis van videobeelden. "We zullen het wel zien", reageerde de captain.

Afellay heeft niet het gevoel dat de strijd om de titel door de vingers van PSV glipt na de nederlagen tegen NAC en Ajax. "Als je ziet hoe wij hier voor rust Ajax wegspelen kun je niet zeggen dat we vorm missen. Ik denk dat we gewoon pech hebben gehad."

UPDATE: De KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld naar de overtredingen die Ibrahim Afellay en Eyong Enoh tegen elkaar begingen. Beide spelers hebben tot dinsdagmiddag 12:00 uur de tijd gekregen om hun versie van het verhaal te geven, waarna de KNVB een schikkingsvoorstel zal doen.

Tijdens Ajax - PSV kregen Enoh en Afellay in de slotfase amok. Enoh ging opzettelijk op de tenen van Afellay staan en leek hem ook in de maagstreek te raken, al gaven tv-beelden daar geen uitsluitsel over. Daarop ramde Afellay tot twee keer toe met zijn arm doelbewust tegen het hoofd van de Ajacied.
Categorie:
Tag(s):