woensdag, 7. juli 2010 - 20:54

Koks verstoppen zich achter schrootjeswand

Texel

Op zondag 4 juli voerde de Vreemdelingenpolitie NHN in samenwerking met de Arbeidsinspectie een controle uit in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

In een pand in Den Burg controleerde de politie een restaurant. Bij binnenkomst in de keuken stond het eten op hoog vuur zonder dat daar koks bij aanwezig waren.

Schrootjeswand
Na een zoekactie trof men achter een geprepareerde schrootjeswand een ruimte aan waar zich drie vreemdelingen schuilhielden. Het ging hier om drie vreemdelingen van Chinese afkomst waarvan één persoon illegaal in Nederland aanwezig was. De twee anderen hadden geen werkvergunning.

In De Koog controleerde de politie een restaurant waarbij direct twee mannen het restaurant uitrenden. Eén van de mannen rende daarbij zo snel weg dat de politie besloot een fiets te lenen van een omstander. Een man werd na een korte achtervolging door de Dorpsstraat aangehouden.

Hij bleek van Egyptische afkomst en was illegaal in Nederland. Beide illegale vreemdelingen worden uit Nederland verwijderd. Tegen de betreffende restauranthouders wordt een verder onderzoek ingesteld voor het te werk stellen en huisvesten van één of meerdere illegalen. Bij een derde restaurant waren de zaken wel in orde.

De politie en Arbeidsinspectie voeren de komende maanden in de Horeca met enige regelmaat controles uit in het kader van de bestrijding van vormen van mogelijke uitbuiting van illegaal in Nederland aanwezige Vreemdelingen.
Provincie:
Tag(s):