woensdag, 28. april 2010 - 21:30

Koningin bij viering 50-jarig bestaan Anne Frank Huis

Amsterdam

Koningin Beatrix heeft woensdag de viering van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis bijgewoond. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag laten weten.

De bijeenkomst vond plaats in de Westerkerk in Amsterdam. Voorafgaand aan de viering in de Westerkerk opende Beatrix de nieuwe dagboekzaal in het Anne Frank Huis. Hier zijn voor het eerst alle dagboekpapieren van Anne Frank te bezichtigen.

In de Westerkerk vond een speciaal programma voor circa 600 genodigden plaats. Sprekers waren Hans Westra, algemeen directeur Anne Frank Stichting, Wim Kok, voorzitter van de Raad van Toezicht, en prof. dr. Abram de Swaan, hoogleraar emiritus sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast waren er bijdragen van jongeren en was er een muzikaal optreden van Trijntje Oosterhuis. Tijdens de bijeenkomst werd de Virtuele Vleugel van het Anne Frank Huis gepresenteerd.

Het Anne Frank Huis is de plek waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. Het museum opende op 3 mei 1960 haar deuren en ontvangt rond 1 miljoen bezoekers per jaar.
Provincie:
Tag(s):