donderdag, 30. september 2010 - 10:38

Koningin woont Prins Claus Concert in Groningen bij

Groningen

Koningin Beatrix woont woensdagavond 10 november het Prins Claus Concert bij in cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen.

Het Prins Claus Concert vindt eens in de vier jaar plaats en wordt georganiseerd door het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. In opdracht van het conservatorium heeft de Zweedse componist Sven-David Sandström een compositie geschreven op teksten van Prins Claus. Tijdens het concert vindt de wereldpremière plaats van ‘Three Poems by Prince Claus, for choir, strings and percussion’, onder leiding van dirigent Peter Dijkstra. Het Nationaal Jeugdkoor werkt mee aan deze première.

Olga Kozlova, student aan het Prins Claus Conservatorium is solist in het ‘Piano Concerto, Opus 16’ van Edvard Grieg. Het oratorium ‘The Bells, opus 35’ van Sergej Rachmaninov wordt voor grootkoor en orkest uitgevoerd. Solisten zijn Monique Krüs, Marcel Reijans en Martijn Sanders, die de afgelopen jaren verbonden waren aan het Peter de Grote Festival. Daarnaast werken het koor en orkest van de Musikhochschule Bremen, het Prins Claus Conservatorium en vocaal ensemble MUSA mee aan het Prins Claus Concert.
Provincie:
Tag(s):