maandag, 26. april 2010 - 8:43

Koninginnedag voor Malawi

Katwijk

Op 30 april staan de Katwijkse Pabo-studenten Marina Lukkien (21) en Ymke Pompe (24) en Ymke met twee kramen in Katwijk om hun project meer bekendheid te geven en geld op te halen voor de verbetering van het onderwijs in Malawi in Afrika.

Beide studenten gaan van 2 tot 15 mei zelf naar Malawi om daar onderwijs te geven. Ze gaan met ongeveer 60 andere studenten uit heel Nederland. De Pabo-studenten gaan les geven aan kinderen in Malawi om het onderwijs te verbeteren. Ze doen dat in samenwerking met Edukans, een Christelijke organisatie voor onderwijsprojecten in landen als India, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Peru en Malawi.

Er gaan ook 12 leidinggevenden en twee docenten van de hogeschool mee. Elke student moet zelf 1275 euro betalen “Het vliegticket kost 1100 euro”, legt Marina uit. “En dan nog de inentingen tegen hepatitis A en hepatitis B en DTP, en malariapillen. Die kosten tussen de 150 en 200 euro.”

Geld binnenhalen

Ymke en Marina willen graag ook geld inzamelen om het onderwijs in het Afrikaanse land te verbeteen. Het is de bedoeling dat iedere student 1000 euro ophaalt, zoals Edukans als voorwaarde stelde. De twee Katwijkse studenten hopen samen 2000 euro op te halen. Dat doen ze onder meer door een brief te sturen naar familie, vrienden en kennissen. Marina: “En verder hebben we ook een sponsorwervingsactie op scholen. In de Ontmoetingskerk in Katwijk hebben we een diavoorstelling gegeven en flyers uitgedeeld om veel mensen op de hoogte te brengen van ons expeditie.”

De kramen van Marina en Ymke staan op 30 april op de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn en op de Rommelmarkt in Katwijk aan Zee (van 06:00 tot 12:00 uur).
Provincie:
Tag(s):