maandag, 8. november 2010 - 9:55

Koninklijke Onderscheiding voor Ruud Sliphorst

Almere

Burgemeester Annemarie Jorritsma reikte op zaterdag 6 november een Koninklijke Onderscheiding uit aan Ruud Sliphorst. De heer Sliphorst heeft zich afgelopen 20 jaar intensief ingezet voor de Nederlandse samenleving.

Van 1990 tot 1995 was hij vrijwilliger bij Stichting Doe een Wens. Hieruit voortvloeiend heeft hij samen met enkele andere initiatiefnemers Stichting Opkikker opgericht. Het doel van deze stichting is om gezinnen met een langdurig ziek kind een hart onder de riem te steken, door hen een onvergetelijke dag te geven. Wensen van kinderen worden op die dag vervuld, waardoor het hele gezin de zorgen voor een dag kan vergeten en een mooie herinnering aan deze dag kan bewaren.

De heer Sliphorst heeft als drijvende kracht achter Stichting Opkikker deze enorm laten groeien. Hij zoekt naar creatieve oplossingen, werft en stimuleert vrijwilligers, werft sponsors en steekt zelf de handen uit de mouwen tijdens de opkikkerdagen. En nog steeds is hij bezig met uitbouwideeën. De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding vond plaatst tijdens het 15 jarig jubileum van Stichting Opkikker.
Provincie:
Tag(s):