woensdag, 14. april 2010 - 8:32

Koos H. kan miljoenen eisen

Amsterdam

Als Peter R. de Vries zondag opnieuw een programma over kindermoordenaar Koos H. uitzendt, kan Koos H. een bedrag eisen van SBS6, Endemol en de Vries dat kan oplopen tot 15 miljoen euro. Dit schrijft de Telegraaf vandaag.

Het kort geding over deze zaak is vrijdag in Amsterdam. De advocaten van Koos H. willen dat de rechter het uitzenden van het derde en laatste deel van de reportage over H. verbiedt en dat De Vries de beelden afgeeft die met een verborgen camera werden gemaakt in de tbs-kliniek waar H. verblijft.

Als SBS 6 dit toch uitzendt dan willen de advocaten van H. dat de rechter per vertoond beeld- en geluidsfragment een dwangsom van 1 miljoen euro oplegt. Zowel de producent, de zender als De Vries zou een maximale boete van ieder vijf miljoen euro moeten krijgen als de reportage wordt uitgezonden.

Komende zondag wordt in de uitzending van de Vries aandacht besteed aan de dubieuze rol van de vicevoorzitter van de Haagse rechtbank, die een persoonlijk contact met Koos H. had. H. zit al dertig jaar vast wegens een drievoudige moord en is tot levenslang veroordeeld.

Afgelopen zondag zond De Vries beelden uit die hij van de rechter niet mocht laten zien. Dat kostte de misdaadverslaggever een dwangsom van 15.000 euro.

Volgens de makers diende het programma het maatschappelijk belang. Dat vindt De Vries een groter goed dan de privacy van een moordenaar. De dwangsom die De Vries daarom moest betalen, is volledig voor Koos H.
Provincie:
Tag(s):