woensdag, 1. december 2010 - 13:24 Update: 08-07-2014 1:01

Krijgen Nederland en België het WK in handen

Amsterdam

(Elfvoetbal) Coryfeeën uit Nederland en België zijn woensdag in Zürich aangekomen. Donderdag wordt daar bekend gemaakt wie de organisatie van het WK van 2018 en 2022 in handen krijgen.

De 22 leden van het uitvoerend comité van de FIFA bepalen uiteindelijk wie dit gaan worden. Voordat ze hun stem donderdag uitbrengen, mogen alle kandidaten nog een presentatie houden. Nederland en België zijn om negen uur in de ochtend aan de beurt.

De delegatie van het HollandBelgium Bid telt veertig personen en staat onder leiding van Ruud Gullit. Hij krijgt steunt van onder meer Johan Cruijff, Guus Hiddink, Bert van Marwijk, Frank de Boer, Michael van Praag en premier Mark Rutte. De Belgen sturen onder meer bondscoach George Leekens, Paul van Himst en premier Yves Leterme.

Gullit wil de inhoud van de laatste presentatie niet prijsgeven. "Maar je mag er van uitgaan dat we onze sterke punten nogmaals bedrukken", zegt hij. "We zijn veilige landen met mooie stadions die dichtbij elkaar liggen. We willen een milieuvriendelijk WK houden en hebben misschien wel de beste supporters van de wereld. Daarnaast zijn we geloof ik het enige toonaangevende voetballand dat nog nooit een WK heeft mogen houden."

"Die presentatie moet goed zijn. Het is de laatste kans om FIFA-leden voor ons te winnen. In het verleden is gebleken dat leden soms op het allerlaatste moment van mening veranderden", besluit Gullit. Nederland en België hebben concurrentie van Engeland, Rusland en Spanje/Portugal voor het WK van 2018. De verwachting is dat donderdag rond tien over vier in de middag duidelijk wordt gemaakt wie het toernooi mag organiseren.
Categorie:
Tag(s):