woensdag, 1. december 2010 - 21:03

Kroondomein kapt kerstboom voor kinderziekenhuis

Apeldoorn

Dinsdag 30 november heeft Kroondomein Het Loo een reuzenkerstboom gekapt voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Kroondomein het Loo stelt ieder jaar een boom beschikbaar voor de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Dit jaar komt de opbrengst van de actie ten goede aan kinderen met een erfelijke verstandelijke beperking.

Korte tijd geleden werd een goede kerstboom voor het Sophia Kinderziekenhuis gevonden vlakbij buurtschap Niersen in boswachterij Gortel. De boom moet aan strenge eisen voldoen: hij moet hoog genoeg zijn met stevige takken om over een paar weken in Rotterdam heel veel lichtjes te kunnen dragen. Het is belangrijk dat de kerstboom in het bos de ruimte heeft gehad om evenwichtig te kunnen groeien. De keus is gevallen op een mooie fijnspar. Dit jaar is de boom iets kleiner dan normaal, omdat er voor het ziekenhuis in Rotterdam volop gebouwd wordt.

De actie ‘Lichtjes voor Sophia’ is een jaarlijks initiatief van de Stichting Vrienden van het Sophia. De opbrengst van de kerstactie gaat elk jaar naar een bepaald project in het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is gekozen voor kinderen met een erfelijke verstandelijke beperking. Lang werd gedacht dat er geen behandeling mogelijk was om de hersenen van kinderen met een erfelijke verstandelijke handicap beter te kunnen laten functioneren. De specialisten en onderzoekers van het nieuwe Expertisecentrum voor Erfelijke en Cognitieve Ontwikkelingsstoornissen (ExECO) willen onderzoeken of specifieke medicijnen een gunstig effect hebben op leer- en gedragsproblemen bij kinderen met Neurofibromatose, Tubereuze Sclerose, en Angelman syndroom. Bij het ExECO gaan zorg en onderzoek hand in hand.

Kroondomein Het Loo is een bos-, heidegebied en park op de Veluwe van zo’n 10.000 hectare groot, dat al ruim 300 jaar verbonden is aan het Huis Oranje-Nassau.
Provincie:
Tag(s):