vrijdag, 23. april 2010 - 16:08

Kustplaatsen klaar voor zomerse weekendweer

Zandvoort

De voorspelde weerberichten voor het weekend zijn gunstig. Zon, nagenoeg geen regen en temperaturen uiteenlopend van 12 tot ruim 20 graden doen de harten van de strandtenthouders sneller kloppen.

Zij zijn er dan ook helemaal klaar voor en kijken reikhalzend uit naar de zonaanbidders die dit weekend worden verwacht op de Nederlandse stranden aan de Noordzeekust.


Weersverwachting
De weersverwachting van onze weerman Bas Schijff voor de aankomende week laat een duidelijke stijging van de temperaturen zien. Vrijdag zal de zon al wat meer van de partij zijn en blijft het overal droog. Aan de kust is de zon weer het meest te vinden en de noordwestenwind is zwak van kracht. De temperatuur loopt uiteen van 12° in het noorden tot 14/15° zuidelijker. Er volgt nog eenmaal een koude heldere nacht waarin de temperatuur daalt naar 0 tot 3°.

Zaterdag
Zaterdag schijnt de zon uitbundig en blijft het overal droog. De wind gaat dan zwak uit het zuidoosten waaien en met 18/20° wordt het een fraaie lentedag. In de avond en nacht blijft het rustig en helder en wordt het niet kouder meer dan 7°.

Zondag
We gaan zondag een zeer fraaie lentedag tegemoet. De zon gaat veel ruimte krijgen en wind is er nauwelijks. De temperatuur zal dan ook overal oplopen tot ruim boven de 20°. Alleen aan de kust zal door een zeewindje de temperatuur wat lager uitvallen. In de avond en nacht blijft het rustig en zijn er tijdelijk wat wolken. Het koelt dan minder af naar 9/10°.

Maandag en de rest van de week
Maandag zijn er tijdelijk wat meer wolken en misschien valt er hier of daar een klein buitje. Verder blijft het rustig en de temperatuur valt even wat terug naar 15° en in het zuidoosten kan het nog 18° worden. Er volgt dan een frissere maar heldere nacht waarin het afkoelt naar 3 tot 6°.


Kijk hier voor de weersverwachting van Bas de weerman voor de rest van de week
Provincie:
Tag(s):