zaterdag, 4. december 2010 - 21:25 Update: 08-07-2014 1:01

Kwakkelend Ajax speelt gelijk tegen NEC

Amsterdam

(Elfvoetbal) De Amsterdam Arena is dit seizoen geen onneembare vesting meer. Ajax speelde zaterdagavond in eigen huis met 1-1 gelijk tegen NEC en blijft voorlopig hangen in haar vormdip.

Martin Jol had in zijn basiself plek ingeruimd voor Mido en Aras Ozbiliz, terwijl Vurnon Anita achterin was gepasseerd. Een nieuw teken dat Ajax én personele problemen heeft, én dat Jol op zoek is naar een goeddraaiend elftal.

De nieuwe krachten Ozbilic en Mido begonnen goed en de Egyptenaar kon in de beginfase ook bijna scoren. Het leek op de aanzet tot een sterke eerste helft van de Amsterdammers, maar het omgekeerde bleek waar. NEC sloot de rijen en brak enkele keren gevaarlijk uit. Maarten Stekelenburg moest op inzetten van Lasse Schöne en John Goossens laten zien dat hij van wereldklasse is.

Eigenlijk was het Ajax-onwaardig, maar de Amsterdammers pakten in de 76ste minuut de voorsprong uit een counter. Schöne schoot een bal op de paal van het Ajax-doel en twintig seconden later lag de bal er aan de andere kant in. Miralem Sulejmani vond met een mooie voorzet Mido, die goed binnenkopte.

Heel lang duurde het feestje niet. Twee minuten later scoorde Bram Nuytinck de treffer waar NEC recht op had. De verdediger stond bij een corner op de goede plaats en maakte de terechte 1-1.
Categorie:
Tag(s):