maandag, 6. september 2010 - 18:25

Laatste kunstwerk van de Kunstroute in Veghels Buiten

Uden

Zaterdag 11 september zal het kunstwerk 'De Spiegel' van kunstenaar Simon Kentgens onthult worden. Deze 14 meter brede en 6 meter hoge spiegel, die alles in de omgeving weerspiegelt, is het laatste kunstwerk van de Kunstroute door Veghels Buiten. Het staat op de hoek van Het Broek en het fietspad Udenseweg.

De Kunstroute omvat nu in totaal tien levensgrote Land Art kunstwerken. De andere negen kunstwerken zijn op 21 mei jl. al onthuld. Stuk voor stuk vertellen de tijdelijke kunstwerken iets over het bijzondere van dit landschap en de veranderingen, die hier gaan plaatsvinden. De tien tijdelijke kunstwerken, indrukwekkende creaties van gerenommeerde kunstenaars, vormen samen een unieke landkunsttentoonstelling. De grootste van Nederland.

Langs de verschillende kunstwerken voert een wandel-/fietsroute van ca. 6 kilometer. De speciale kunstroutefolder leidt u langs alle kunstwerken en geeft u achterliggende informatie over zowel kunstwerk als kunstenaar. De folder is gratis af te halen bij o.a. het Uitpunt, Markt 1 in Veghel en bij het gemeentehuis.
Provincie:
Tag(s):