zaterdag, 4. december 2010 - 12:29

Landelijke verkeershinder door hevige sneeuwval

Amstelhoek

Het verkeer ondervond zaterdag in het hele land hinder door hevige sneeuwval. In de ochtend vooral in het westen en in de loop van de dag ook het oosten van Nederland. Dit meldde de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.

‘Na een rustige nacht, waarin op sommige plaatsen enkele centimeters sneeuw viel maar desondanks de problemen beperkt bleven, valt er naar verwachting vandaag behoorlijk wat sneeuw’. Meteo Consult voorspelde al dat er in de loop van de ochtend in de Westelijke helft van Nederland rond de 5 centimeter sneeuw zou vallen en dat gebeurde ook. Deze sneeuwbuien trokken zaterdag in de loop van de dag geleidelijk naar het oosten.

De VID houdt rekening met aanzienlijke verkeershinder door de sneeuw. ‘De grote hoeveelheid sneeuw en de beperkte hoeveelheid verkeer op zaterdag maken het voor de gladheidbestrijders lastig de sneeuw van de weg te krijgen’, meldt de VID.

In de avond kans op ijzel
De hinder start in de Westelijke helft, maar in de loop van de dag krijgt ook het oosten te maken met die hinder. Het uiterste noorden blijft waarschijnlijk gespaard. Zaterdagavond is er kans op ijzel omdat er dan regen valt op een bevroren bodem.

WEERSVERWACHTING ZATERDAG:
Vandaag komt er een matige tot vrij krachtige zuidenwind te staan en kan het weer gaan sneeuwen. De temperatuur komt in het westen iets boven het vriespunt te liggen tot -2° in het oosten. In de avond en nacht daalt de temperatuur naar +1 in het westen tot -3° in het oosten. Ook dan kan er sneeuw vallen in het westen mogelijk overgaand in regen. Er is dus ook kans op ijzel.

VOOR ZONDAG:
Zondag is er ook kans op sneeuw die in het westen over gaat in regen en natte sneeuw in het oosten en ook als sneeuw. Bij een zuidenwind. aan de kust komt de temperatuur in de plus naar 3° maar landinwaarts blijft de temperatuur rond het vriespunt steken. In de avond en nacht gaat het kwik mogelijk in het westen rond het vriespunt blijven maar in het oosten kan het nog steeds licht tot mogelijk matig vriezen.

Lees hier de weersverwachting voor de rest van de week
Provincie:
Tag(s):