maandag, 15. november 2010 - 15:12

Landmacht bestormt huizen in Overijsselse Vollenhove

Vollenhove

Maandag en dinsdag houdt de Koninklijke landmacht in Vollenhove in de straat de Wheeme een militaire oefening. ‘Het gaat om een oefening van het verkenningseskadron van de 43e Gemechaniseerde Brigade uit Havelte’, meldt Defensie maandag.

Oud huizenblok
De eenheid gebruikt een oud huizenblok als oefenlocatie voor het beoefenen van het optreden in verstedelijkt gebied. In totaal doen ongeveer 70 personen mee aan de oefening. Het verkenningseskadron heeft onder meer als taak om gebieden en objecten te verkennen en zo nodig handelend op te treden.

Dat is ook waar het in de oefening om draait. In de Wheeme staat een huizenblok leeg om gesloopt te worden. Deze huizen mogen voor de oefening gebruikt worden. Vanaf maandagavond vinden patrouilles rondom en in het huizenblok plaats.

Inval
Op dinsdagmorgen wordt een inval in het huizenblok geoefend. Er zullen schoten gelost worden met oefenmunitie, ook in het huis. In het huizenblok zijn acteurs aanwezig om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

De overlast voor de omwonenden wordt tot een minimum beperkt. Op dinsdag wordt het gebied rondom het terrein waar de oefening zich afspeelt tijdelijk afgezet.
Provincie:
Tag(s):