donderdag, 21. oktober 2010 - 11:35

Leefbaar Rotterdam wil referendum nieuwe Kuip

Rotterdam

Leefbaar Rotterdam wil dat Rotterdammers via een referendum kunnen beslissen of de gemeente moet investeren in een nieuwe Kuip of niet.

De meningen over een nieuwe Kuip zijn, zowel in de stad als op het stadhuis, zeer verdeeld. Leefbaar Rotterdam wil graag weten wat Rotterdammers zelf willen.

De één hoopt met een nieuwe Kuip op een financiële impuls voor Feyenoord en de stad Rotterdam. De ander vindt dat het geld in deze tijden beter ergens anders aan uitgegeven kan worden. De één vindt dat de nieuwe Kuip een icoon moet worden. De ander vindt de huidige Kuip juist al een icoon voor onze stad. Kortom, de meningen over de nieuwe Kuip zijn zeer verdeeld. En juist vanwege die grote verdeeldheid, is dit onderwerp ideaal voor een referendum.

Wanneer de businesscase bekend is en we weten hoeveel de nieuwe Kuip gaat kosten, kunnen Rotterdammers een afgewogen besluit nemen over de nieuwe Kuip. Leefbaar Rotterdam zal daarna een officieel verzoek voor het houden van een referendum indienen bij de voorzitter van de gemeenteraad.

Daarnaast wil Leefbaar Rotterdam dat er tot het referendum geen onomkeerbare beslissingen worden genomen door het stadsbestuur en de gemeenteraad. Om de kosten voor het houden van een referendum tot een minimum te beperken, zal Leefbaar Rotterdam voorstellen het referendum gelijktijdig te houden met de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2011. Wat Leefbaar Rotterdam betreft wordt die dag een Rotterdams feest voor de directe democratie.
Provincie:
Tag(s):