maandag, 12. april 2010 - 19:47

Leenrollators in Terneuzen

Terneuzen

Vanaf woensdag 14 april zijn er in de overdekte rijwielstalling aan de Herengracht in Terneuzen zogenaamde leenrollators verkrijgbaar.

Wethouder Co van Schaik en mevrouw Alie Sonke uit Terneuzen nemen de twee rollators in ontvangst. Deze worden overhandigd door de heer Huib Hubregtse, manager dienst facilitair bij ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen.

Mevrouw Sonke is de initiatiefneemster. Zij benaderde de gemeente Terneuzen. Ze is moeilijk ter been, maar kan nog wel op de fiets naar de stad, maar ze ontziet het om vervolgens zonder rollator de winkelstraten in te gaan. Omdat de binnenstad fietsvrij is, is je fiets meenemen ook geen optie. En natuurlijk kan je met de taxi gaan, maar daarmee verlies je een stukje vrijheid want je moet altijd op een bepaalde tijd afspreken. Zo benaderde mevrouw Sonke de gemeente Terneuzen met de vraag of een leenrollator een mogelijkheid was?

De gemeente Terneuzen was direct enthousiast. Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen ook en schonk twee rollators. Omdat naast mevrouw Sonke nog meer mensen tegen dit probleem aanlopen, is de leenrollator een goed idee. Ze komen te staan in de overdekte rijwielstalling aan de Herengracht in Terneuzen. De werking is als volgt: de fiets wordt afgegeven in de bewaakte rijwielstalling. De leenrollator gaat mee de stad in. Bij het terugbrengen van de rollator kan de fiets weer mee worden genomen.

Fietsenstalling is gratis
De fietsenstalling aan de Herengracht is gratis en biedt ruimte aan zo’n 200 fietsen. Dethon zorgt dat er altijd iemand in de stalling aanwezig is. Bij de stalling is ook een openbaar toilet, met verschoningsruimte voor kinderen.
Provincie:
Tag(s):