woensdag, 8. december 2010 - 21:07

Leerlingen Hondsrug College verrassen basisschool

Emmen

Vanwege de grootschalige verbouwing van hun basisschool aan het Vredenveld zijn dit schooljaar drie lokalen van het Hondsrug College in gebruik door de Groepen 6, 7 en 8 van ’t Twiespan. Vorige week werden ze verrast met twee gloednieuwe picknicktafels.

Directeur Gelske Reitsma is er blij mee. “Tijdens pauzes en buitenactiviteiten misten we eigenlijk een paar picknicktafels en toen ik in de gaten kreeg dat ze bij het vmbo van het Hondsrug College ook over een houtafdeling beschikken, heb ik heel snel een dealtje kunnen maken met docent Wim Lubbers. Tot mijn grote verbazing was de klus binnen de kortste keren al geklaard. Ik hoop dat ik straks, als onze verbouwing achter de rug is, nog een paar van die picknicktafels bij het Hondsrug College kan regelen. Dat zou geweldig zijn.”

Harwin Geerts en Jeffrey de Hoog, allebei 15 jaar, volgen bij het Hondsrug College de opleiding Bouwen, Wonen & Interieur. “We doen vaker zulke opdrachten. Het hoort bij onze opleiding. Momenteel zijn we bezig met een Engelse tuinbank. Het maken van deze picknicktafels was niet zo’n probleem. In twee weken waren ze gereed.”

Docent Wim Lubbers begeleidde de productie. “We zitten behoorlijk vol met dit soort opdrachten. Deze jongens zitten in een kaderklas en moeten in een schooljaar 17 modules afwerken. Da’s behoorlijk veel. Dit soort opdrachten komen dan ook meestal terecht bij de leerlingen die het verst zijn en dus wat tijd over hebben. Harwin en Jeffrey hebben het prima gedaan.”
Provincie:
Tag(s):