donderdag, 16. december 2010 - 15:35

Leerlingen Lauwerscollege maken videoclip over alcohol

Grijpskerk

Ruim dertig leerlingen van het Lauwers College in Grijpskerk hebben maandag 13 december een videoclip gemaakt over alcohol en groepsdruk. De workshop voor het maken van de videoclip werd hen aangeboden in het kader van het project Alcohol en Jongeren.

het bedrijf FILM! Dit is een professioneel filmbedrijf uit Zwolle dat filmprojecten voor het basis- en voortgezet onderwijs verzorgt. De jongeren kregen een ochtend dramales en schreven daarnaast zelf een script waarbij ze een rol speelden in het verhaal. De opnames worden gemonteerd tot een echte videoclip, die de school binnenkort krijgt aangeboden.

De workshop is onderdeel van het project Alcohol en Jongeren, dat loopt in de gemeenten Winsum, Zuidhorn en de Marne. Doelen van het project zijn de afname van de alcoholtolerantie bij ouders/opvoeders van jeugdigen van 10 tot 18 jaar, geen verlaging van de aanvangsleeftijd van alcoholgebruik, afname overmatig alcoholgebruik door jongeren van 16 tot 18 jaar en afname alcoholgebruik door jongeren van 10 tot 16 jaar. Bij het project werken de drie gemeenten, VNN, de GGD en de politie samen. VNN coördineert het project.
Provincie:
Tag(s):