maandag, 30. augustus 2010 - 9:57

Leeuwarden zet 410 uitkeringsgerechtigden aan het werk

Ondanks de recessie gaan in Leeuwarden 410 mensen met een uitkering per 1 september aan het werk. Weer een voorbeeld van de creatieve manier van de gemeente om mensen te stimuleren mee te doen in de samenleving. Zo’n 100 uitkeringsgerechtigden die zonder goede reden niet reageerden op de oproep naar de manifestatie ‘aan de slag’ op 26 augustus te komen, worden gekort op hun uitkering of deze zal worden gestopt.

Wethouder Marco Florijn (Werk & Inkomen): ‘De werkloosheid steeg in 2010 met bijna 20%. Aanleiding voor de gemeente Leeuwarden om ‘Aan de slag!’ te organiseren, samen met 10 contractpartijen op het terrein van re-integratie. Het zijn lokaal en landelijk spannende tijden op de arbeidsmarkt. Er zijn nog steeds banen en tegelijkertijd is er een oplopende werkeloosheid. Leeuwarden heeft in de afgelopen drie jaar gewerkt aan het opzetten van praktische banenmarkten. Deze markt ‘Aan de slag!’ is het meest effectieve en succesvolle instrument dat wij hebben. Dat wordt ook landelijk gezien. Ik ben trots op wat wij voor elkaar hebben gekregen.’

In de vakantieperiode werden zo’n 500 werkzoekenden uitgenodigd voor voorlichtingsbijeenkomsten. 300 gingen naar ‘aan de slag’ van hen uitgenodigd waarvan 270 er met een baan naar huis zijn gegaan. In de aanloop naar de manifestatie kregen al 135 werkzoekenden een baan. In totaal beginnen dus 410 werkzoekenden op 1 september bij hun nieuwe werkgever. Zo’n 100 werkzoekenden gaven geen gehoor gegeven aan de oproepen en worden geconfronteerd worden met het handhavingsbeleid van de gemeente Leeuwarden.

‘De kracht van de manifestatie zit hem in de gezamenlijke organisatie en in het feit dat de 410 baanveroveraars intensief begeleid gaan worden.’, aldus sectormanager Sieds Rienks (Sociale Zaken & Werkgelegenheid)*. ‘We gaan bekijken of we dit binnenkort nog een keer op dezelfde wijze gaan organiseren.’

Op 7 oktober staat de landelijke banendag van de Werkpleinen (de samenwerking tussen Sociale Zaken en UWV Werkbedrijf) op de agenda. In Leeuwarden wordt deze dag georganiseerd op het Werkplein Leeuwarden aan de Tesselschadestraat 33-35.
Provincie:
Tag(s):