zaterdag, 4. december 2010 - 21:26

LEF voucher vermindert jeugdwerkloosheid in Zuid-Limburg

Heerlen

De jeugdwerkloosheid in Zuid Limburg is het afgelopen jaar gedaald met 650 jongeren. Dit komt onder meer door de LEF jongerenvoucher, waaraan inmiddels €870.000 is uitgegeven.

Werkgevers met LEF uit de regio Zuid Limburg hebben aangetoond dat zij jongeren willen helpen om hun carrièrekansen te vergroten. In totaal hebben meer dan 200 werkgevers gebruik gemaakt van de regeling en daarbij 417 jongeren aan een baan, leerwerkplek of stageplaats geholpen.

In juni 2010 kregen in Zuid Limburg 4500 werkgevers een jongerenvoucher op de deurmat. Via de media zijn zij opgeroepen om jongeren een kans te geven. Een werkgever met een baan, stage of leerwerkplek in de aanbieding kon rekenen op een financiële bijdrage vanuit het actieplan jeugdwerkloosheid. Dit LEF werd beloond met een bedrag van maximaal €4.500.

De voucher kan nog steeds aangevraagd worden. Per 1 december veranderen overigens wel de voorwaarden waaraan werkgevers moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de jongerenvoucher. Zo is het maximum bedrag dat een werkgever kan krijgen naar beneden bijgesteld en worden stages voor HBO en WO studenten niet meer vergoed.
Provincie:
Tag(s):