vrijdag, 27. augustus 2010 - 17:27

Leraar veroordeeld voor ontucht met minderjarige leerlinge

Amsterdam

De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag een 29-jarige leraar veroordeeld tot ontucht met een 17-jarige leerlinge. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

Door een sexuele relatie aan te gaan met een aan zijn opleiding toevertrouwde minderjarige leerlinge heeft verdachte het in hem als leraar gestelde vertrouwen, met name ook het vertrouwen van de ouders van het slachtoffer, geschonden.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij als docent bij zijn omgang met het slachtoffer geen professionele afstand heeft gehouden. Verdachte had er rekening mee moeten houden dat het slachtoffer, ondanks haar volwassen en intelligente voorkomen, net als iedere zeventienjarige op het gebied van seksualiteit kwetsbaar is.

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een werkstraf voor de duur van 150 uur en een proeftijd van twee jaar. In de strafmaat heeft de rechter rekening gehouden met het feit dat verdachte is ontslagen als docent en te lijden heeft gehad van de vele publicaties in de media over deze zaak.
Provincie:
Tag(s):