vrijdag, 15. oktober 2010 - 11:47

Lexus CT 200h de eerste Full Hybrid in het luxe C-segment

Lexus heeft de CT 200h vlijmscherp geprijsd: 28.950 euro. Deze eerste Full Hybrid in het luxe C-segment is daarmee niet alleen schoner, zuiniger en exclusiever dan de premium concurrentie, maar zet ook qua prijsstelling de toon. Bovendien betaalt de eigenaar geen BPM en motorrijtuigenbelasting en profiteert de zakelijke rijder van 14% bijtelling.

Daar bovenop komt ook nog standaard Red Carpet Treatment; een unieke volledig ontzorgende service waarvan elke Lexus-rijder profiteert. De CT 200h maakt Lexus rijden én beleven bereikbaar voor een grote groep.

De Lexus CT 200h komt in vier uitvoeringen en één speciale introductie uitvoering. Alle standaard met automatische transmissie. Zaken als lichtmetalen velgen, een zeer uitgebreid audiosysteem met een USB-aansluiting voor bijvoorbeeld een iPod, spraaksturing voor de bediening van de mobiele telefoon, Bluetooth® en elektrisch bedienbare ramen voor én achter zijn standaard. Dat geldt ook voor onder meer een climate control met afzonderlijke klimaatzones, stuurwiel met multimediale bediening (audio, telefoon, spraaksturing en
multi-info) en een uitgebreide veiligheidsuitrusting met 8 airbags, anti-whiplash WIL voorstoelen en hoofdsteunen, ABS, BAS, EPS, EBD, TRC en VSC.

Business Lines kleden de CT 200h verder aan
Wie meer wil, kan kiezen voor de CT 200h Business Line (31.200 euro). Deze uitvoering biedt 16” lichtmetalen velgen, mistlampen, een automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor, achteruitrijcamera met beeld in de binnenspiegel en Smart Entry. De Business Line Pro (32.200 euro) voegt daar nog 17” lichtmetalen velgen en privacy glass aan toe.

Luxer kan (bijna) niet: de CT 200h Luxury Line
De Luxury Line (40.750 euro) laat helemaal weinig meer te wensen over. HDD navigatie, Mark Levinson audio met DVD en 13 speakers, lederen bekleding met stoelverwarming, elektrisch verstelbare voorstoelen, LED koplampen, automatisch dimmende buitenspiegels en parkeersensoren maken deze Lexus
CT 200h helemaal compleet. Op de optielijst staan dan alleen nog metallic lak, een sunroof, performance schokdempers en het Pre-Crash Safety System in combinatie met Adaptive Cruise Control.
First Edition voor de snelle beslisser: met onder meer HDD navigatie
Voor de snelle beslisser is er ook nog de CT 200h First Edition, waarvan er slechts 100 genummerde voor de Nederlandse markt worden gebouwd. Deze versie kost 34.990 euro en komt goeddeels overeen met de luxe Business Line Pro uitvoering, maar voegt daar nog begeerlijke zaken aan toe als het uitgebreide HDD navigatiesysteem met 6-cd-frontwisselaar en 10 luidsprekers, parking assist monitor, parkeersensoren voor én achter en LED dimlicht met lichtsensor. De koper van de CT 200h First Edition ontvangt bovendien een duurzaam (dames of heren) business suit van het modemerk DutchSpirit.

Natuurlijk met Lexus Red Carpet Treatment
Zoals elke Lexus bestuurder, profiteert ook de berijder van een CT 200h van de Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service – een unicum in het luxe
C-segment – staat onder meer voor een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij onder andere een grote beurt, een vaste servicemonteur en standaard reiniging van het exterieur én het interieur na elke servicebeurt. Zelfs het inplannen van een onderhoudsbeurt voor de CT 200h bij de dealer wordt hierdoor wel heel comfortabel.

Financieel voordeel: 14% bijtelling en vrijgesteld van BPM en MRB
Voor Nederlandse Lexus rijders biedt rijden in de CT 200h aanzienlijke financiële voordelen. Vanwege de extreem lage CO2-uitstoot is de nieuwe CT 200h voorzien van een groen A-energielabel en het lage bijtellingstarief van 14% voor zakelijk rijders. Bij aanschaf wordt bovendien geen BPM geheven en de CT 200h is vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.

Lexus Full Hybrid Drive: schoon, zuinig en toch 100 kW/136 pk
De CT 200h omvat twee krachtbronnen; een 1,8 liter VVT-i benzinemotor met
73 kW (99 pk) en 142 Nm en een 60 kW (82 pk) sterke elektromotor die direct een koppel van 207 Nm ontwikkelt. Het gecombineerde vermogen van de aandrijflijn bedraagt 100 kW (136 pk). Vanuit stilstand accelereert de CT 200h Hybrid in 10,3 seconden naar 100 km/u, tot een topsnelheid van 180 km/u. Toch liggen het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-emissie uitzonderlijk laag, met respectievelijk 3,8 l/100 km en 89 g/km.

Hoogstaande rijeigenschappen en zeer stijve carrosserie
Bij de ontwikkeling van de CT 200h is extra aandacht besteed aan hoogstaande rijeigenschappen en stabiliteit. De stijfheid van de carrosserie is dan ook ongekend. Die hoge stijfheid zorgt ook voor een hoog rijcomfort en uitstekende handling. Daartoe werd een volledig nieuwe wielophanging ontworpen, bestaande uit MacPherson-veerpoten met L-vormige draagarmen voor en nieuwe double-wishbone en langsarmen achter.

Uniek in zijn klasse: performance demper
Omdat een uiterst stijve carrosserie de neiging heeft om trillingen over te brengen, is de CT 200h te voorzien van een unieke performance demper met een lateraal geïntegreerd dempersysteem voor en achter - een unicum in het compacte premiumsegment. Hierdoor worden ongewenste trillingen in de carrosserie geminimaliseerd, wat zorgt voor lineaire stuurreacties en verbeterd rijcomfort.

CT 200h stuurt zeer direct
De CT 200h is uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging (EPS). Het energiebesparende, lichtgewicht ontwerp kan perfect worden gecombineerd met de Lexus Hybrid Drive-aandrijflijn. Met slechts 2,6 omwentelingen van aanslag tot aanslag heeft de CT 200h op de LFA na de meest directe besturing die ooit is toegepast in een Lexus.
Een ander belangrijk kenmerk van de Lexus CT 200h is de speciale drive selector waarmee bestuurders kunnen kiezen uit vier verschillende rijstanden: EV, ECO, NORMAL en SPORT. Deze modi schakelen de CT 200h naar wens over in een onthaastende of dynamische setting, terwijl tegelijkertijd de prestaties en dynamische stabiliteit óf juist de efficiency, het brandstofverbruik en de emissies worden aangepast.

Toonaangevend stil, zowel binnen als buiten
De CT 200h profiteert van een aantal maatregelen die erop gericht zijn de wind- en weggeluiden tot een minimum te beperken zodat de inzittenden kunnen genieten van een toonaangevend stil interieur. Daarom wordt in de motorruimte, het schutbord, de bodemplaat en in de cabine royaal gewerkt met isolerende en geluiddempende materialen.

In maart 2011 in de showroom
In maart 2011 wordt de jongste telg van de Lexus familie verwacht in de Nederlandse showrooms.
Categorie:
Tag(s):