maandag, 13. september 2010 - 9:26 Update: 08-07-2014 0:30

Lexus presenteert twee nieuwe modellen

Utrecht

Op haar stand presenteert Lexus tijdens de Autosalon van Parijs (2 tot 17 oktober) twee nieuwkomers. In Parijs kan het publiek kennismaken met de definitieve versie van de ongekend zuinige (3,8 l/100km) en schone (89 g/km) Full Hybrid CT 200h, waarmee Lexus voor het eerst toetreedt tot het compacte premiumsegment. Daarnaast maakt de voor modeljaar 2011 vernieuwde Lexus IS sportsedan zijn opwachting.

Tijdens de Autosalon van Parijs laat Lexus duidelijk zien dat het sinds jaren marktleider is op het gebied van premium Full Hybrid auto’s. Behalve de huidige modellen uit het succesvolle Full Hybrid gamma — de LS 600h, de GS 450h en de RX 450h — toont Lexus in Parijs ook de compleet nieuw ontwikkelde Full Hybrid CT 200h. Met deze nieuwe vijfdeurs hatchback is Lexus voor het eerst vertegenwoordigd in het voor Europa zo belangrijke compacte premiumsegment.

Lexus CT 200h: Full Hybrid techniek in combinatie met dynamisch rijgedrag

Energielabel A, 14% bijtelling, geen BPM en MRB
Laagste CO2-uitstoot in zijn klasse: 89 g/km
Laagste verbruik in zijn klasse: 3,8 l/100 km
Vanaf maart 2011 in de showroom

De state of art Full Hybrid aandrijflijn van de CT 200h, staat garant voor zowel sportieve eigenschappen als milieuverantwoorde prestaties. Met een CO2-uitstoot van 89 g/km en een Europees normverbruik van 3,8 l/100 km is de CT 200h niet alleen vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting, maar bedraagt de bijtelling voor de zakelijke rijder slechts 14%.

Superieure rijeigenschappen, stabiliteit en stijfheid
Bovendien is door Lexus bijzonder veel aandacht besteed aan superieure rijeigenschappen, stabiliteit en stijfheid van de carrosserie. De Lexus CT 200h zal in zijn segment dan ook de nieuwe norm stellen op het gebied van rijcomfort en handling — wat onder meer tot uiting komt in de directheid van de besturing: slechts 2,6 omwentelingen van aanslag naar aanslag.

Stil, soepel en krachtig
De soepele en krachtige prestaties worden geleverd door de innovatieve Full Hybrid-aandrijflijn, bestaande uit een lichtgewicht 1,8 liter VVT-i benzinemotor met een vermogen van 73 kW (99 pk) en een koppel van 142 Nm en een 60 kW (82 pk) sterke elektromotor die direct een koppel van 207 Nm ontwikkelt. Het gecombineerd systeemvermogen bedraagt 100kW/136 pk.

Om ervoor te zorgen dat de rijbeleving optimaal is, heeft Lexus werk gemaakt van de isolatie. Deze is dan ook royaal verwerkt in onder meer de motorruimte, de wielkasten, het dashboard en het schutbord.

Veiligheid boven alles
Hoewel een definitieve beoordeling nog niet is gegeven, is de Lexus Full Hybrid CT 200h ontworpen om in de crashtests van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren te behalen. Daarvoor is de auto voorzien van tal van voorzieningen die de inzittenden en andere weggebruikers beschermen. Zo bevinden zich in het interieur acht airbags en genieten de inzittenden voorin extra bescherming van de WIL-voorstoelen (Whiplash Injury Lessening) met actieve hoofdsteunen. Ook standaard zijn een elektronisch gestuurd remsysteem met Brake Assist, Traction Control en Vehicle Stability Control.

Vanaf maart in de showroom
In maart 2011 wordt deze jongste telg van de Lexus familie verwacht in de Nederlandse showrooms.

Lexus IS verder aangescherpt

Vanafprijs blijft ongewijzigd: 36.500 euro Nieuwe dieselmotor met 110 kW/150 pk, groen B-label IS sportsedan visueel nog krachtiger
Vlak na Parijs in de showroom

In Parijs brengt Lexus tevens de vernieuwde IS sportsedan voor het voetlicht. Deze heeft voor modeljaar 2011 zowel in het interieur als het exterieur een even subtiele als krachtige facelift ondergaan. Wat onveranderd bleef is de vanaf prijs: 36.500 euro.


Visueel aangepast design
In visueel opzicht werd het toch al dynamische design van de Lexus IS op een aantal punten aangepast. Een aangescherpt uiterlijk met gewijzigde voorbumpers, scherp gesneden koplampen en achterlichtunits en nieuw ontworpen lichtmetalen velgen geven de vernieuwde IS een eigenzinniger en dynamischer uitstraling.

Nieuwe, zuinige, krachtige diesel met groen B-label
Bovendien kan de IS vanaf nu worden uitgerust met een nieuwe, zuinige versie van de bekende 2,2 liter D-4D dieselmotor. De krachtbron levert een vermogen van 110 kW (150 pk) en komt dankzij een CO2-uitstoot van 134 g/km in aanmerking voor een energielabel B.

De vernieuwde Lexus IS verschijnt begin oktober in de showrooms.
Categorie:
Tag(s):