vrijdag, 22. oktober 2010 - 8:37

Lichaam 56-jarige schipper aangevaren veerpont geborgen

Nieuwer Ter Aa

Vrijdagmiddag rond 16.15 uur hebben politieduikers het lichaam van de 56-jarige schipper van de aangevaren veerpont in het Amsterdam-Rijnkanaal geborgen.

'De persoon die door duikers is geborgen in het Amsterdam-Rijnkanaal is de schipper van de voetpont, een 56-jarige man uit Nieuwegein', meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdagmiddag.

Het Korp Landelijke Politie Diensten (KLPD) gaat ervan uit dat op de voetpont die vrijdagmorgen overvaren werd door een Duits vrachtschip alleen de schipper aanwezig was. 'Zijn auto is aangetroffen', meldde het KLPD eerder vrijdagmiddag.

Schippers Duitse vrachtschip aangehouden
De twee schippers van het Duitse vrachtschip, een 36-jarige man en een 60-jarige man, beide afkomstig uit Duitsland, zijn aangehouden. 'Dit is een standaardprocedure bij een dodelijk ongeval', aldus het KLPD.

Het landelijk dregteam zocht met een boot met sonarapparatuur aan boord. Alle hulpdiensten stonden stand-by.

Aanvaring
Het voetveer van het Amsterdam Rijnkanaal, die een verbinding vormt tussen Oost- met de West-kanaaldijk bij Nieuwer Ter Aa (Breukelen), werd vrijdagmorgen door een Duits vrachtschip aangevaren.

Omstreeks 07.00 uur kwamen beide schepen door nog onbekende oorzaak met elkaar in aanvaring. Of er op het moment van de aanvaring naast de schipper ook nog passagiers aan boord waren is nog niet met zekerheid bekend.

De veerpont, die alleen fietsers en voetgangers over brengt, ligt op zijn kop in het water. De hulpdiensten waren na het incident massaal uitgerukt met o.a. duikploegen uit Maarssen en Mijdrecht.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):