dinsdag, 13. april 2010 - 16:31

Lichaam de heer Stinissen aangetroffen

Winsum

Bij de zoekactie die politie Groningen gisteravond hield op het terrein van de oude steenfabriek aan de Onderdendamsterweg in Winsum, is het lichaam van de heer Stinissen aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat het een geval van zelfdoding betreft.

een slachtoffer zou liggen in een woning aan de Onderdendamsterweg in Winsum. Toen agenten op het terrein kwamen bleek dat ze het pand niet direct konden betreden. Hierop werden brandweer en technische ondersteuning van de politie opgeroepen om het pand te kunnen betreden. Nadat agenten het pand binnen konden troffen zij in het pand het levenloze lichaam van een 57-jarige man aan. Het bleek om de heer Stinissen te gaan. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De politie gaat uit van zelfdoding.

Sinds 2004 lag de zaak van Stinissen vanwege een faillissement bij de curator. Eind februari kreeg de gemeente het bericht dat het terrein van Stinissen geveild zou worden. Gezien eerdere uitspraken van Stinissen richting pers en gemeente over zelfdoding zijn er op initiatief van burgemeester Michels gesprekken van artsen geweest met de heer Stinissen. Ook heeft burgemeester Michels zelf heeft gesproken met hem. Eind maart gaf Stinissen in gesprekken met meerdere partijen aan dat hij afzag van zelfdoding en een nieuwe start wilde maken met zijn gezin. Zij hadden een huis toegewezen gekregen in de gemeente De Marne. Korte tijd geleden heeft de heer Stinissen zich daar met zijn gezin ingeschreven en is met zijn familie daarheen verhuisd.
Provincie:
Tag(s):