woensdag, 15. december 2010 - 17:47

Lichaam matroos (49) omgeslagen schelpenzuiger geborgen

Terschelling

Op Terschelling is in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 december het lichaam van een bemanningslid van de omgeslagen schelpenzuiger HA-38 aangetroffen.

'Het betreft de 49-jarige matroos uit Leens. Het lichaam werd in de branding op het strand van Terschelling aangetroffen', meldt het Korps landelijke Politie Diensten (KLPD) woensdag.

De HA-38 was dinsdag 14 december omstreeks 04.30 uur, op 2,5 kilometer van Terschelling gezonken. Aan boord bevonden zich drie bemanningsleden.

De 46-jarige kapitein van het schip is na het zinken door een ander schip uit het water gered en ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis in Leeuwarden. Een 19-jarige matroos uit Groningen is nog vermist.

Na het ongeval is door de Kustwacht een zoekactie gestart. In deze zoekactie is deelgenomen door reddingsboten van de KNRM, Defensiehelikopters, een kustwachtvliegtuig, twee politievaartuigen en diverse andere vaartuigen die in de buurt waren.

Duikers van de Koninklijke Marine zijn op het ondersteboven drijvende wrak geweest en hebben klopsigalen gegeven. Daarop is geen reactie ontvangen.
Provincie:
Tag(s):