vrijdag, 9. juli 2010 - 21:11

Limburg maakt zich op voor WK-finale

Limburg maakt zich dit weekeinde op voor de WK-finale van zondagavond. Op diverse locaties worden de handen ineengeslagen om het publiek te laten genieten van de finale tussen Nederland en Spanje.

De polite Limburg-Zuid raadt de voetballiefhebbers aan zondag niet met de auto naar de diverse steden in de regio te komen. De politie verwacht dat enkele tienduizenden Zuid-Limburgers naar bekende pleinen in binnensteden trekken om daar op grote schermen de finale te bekijken.
Zulke hoeveelheden mensen zorgen voor heel veel auto's wanneer Oranjefans massaal de auto nemen om de binnensteden op te zoeken. Op advies van de politie worden delen van binnensteden voor alle verkeer afgesloten en zullen verkeersroutes wellicht worden aangepast dan wel stopgezet. Het credo is dan ook: neem het openbaar vervoer, ga met de fiets of kom te voet.

Op het Vrijthof in Maastricht is de wedstrijd te volgen op 2 grote audiovisuele schermen die het podium van André Rieu flankeren. Een groot deel van het Vrijthof wordt afgezet met hekken. Er komen 4 toegangspoorten waar bewakers toeschouwers controleren en fouilleren. Op het plein heerst een absoluut alcoholverbod, hier wordt actief toezicht op gehouden, aldus de gemeente Maastricht.

In Heerlen zullen de Oranjefans de finale kunnen volgen op een groot scherm op het Pancratiusplein en op de Bongerd. Deze tweede locatie is toegevoegd, omdat de gemeente Heerlen een grote toeloop van supporters verwacht. Ook op deze pleinen zullen de veiligheidsmaatregelen hoog zijn.

In Roermond zal de doorgaande weg tussen het station en het Stationsplein worden afgesloten voor het verkeer, gedurende de wedstrijd. Ook hier wordt weer een groot beeldscherm geplaatst.
Provincie:
Tag(s):