zondag, 8. augustus 2010 - 10:15

Litouwer komt om bij bizar ongeval op snelweg

Zevenbergen

Bij een verkeersongeval op de A-17 is zaterdagavond 7 augustus 2010 een 27-jarige man uit Litouwen om het leven gekomen. Een 30-jarige Rotterdammer raakte zwaar gewond. ’Het ging om een bizar ongeluk, waarbij het overleden slachtoffer op circa 400 meter afstand van de plaats van het ongeval werd gevonden’, meldt de politie zondag.

Op zaterdagavond werd rond 23.00 uur een eenzijdig ongeval gemeld op de autosnelweg A-17 tussen Zevenbergen en Moerdijk. Het ongeluk was gebeurd op de rijbaan vanuit de richting Rotterdam, in de richting van Bergen op Zoom. Hulpverleners stelden vast dat er een auto van de weg was geraakt en naast de berm in de sloot was beland. De 30-jarige bestuurder, afkomstig uit Rotterdam, zat bekneld in zijn voertuig.

De man was bij kennis maar té zwaar gewond om iets over de toedracht te kunnen vertellen. De traumahelikopter landde op de ondertussen afgesloten A-17, waarna het medisch team ondersteuning verleende aan het ambulance personeel. Nadat het slachtoffer bevrijd en gestabiliseerd was, werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit sporen bleek dat er mogelijk sprake was nog een tweede slachtoffer. Ondanks de aanwezigheid van een duikteam van de brandweer en gebruik van een warmtecamera werd er geen tweede persoon aangetroffen. De politie besloot daarop het gebied verder systematisch af te zoeken. Uiteindelijk werd op circa 400 meter afstand, terug in de rijrichting van de plaats van het ongeval, een stoffelijk overschot aangetroffen.

Het ging om een 27-jarige man, afkomstig uit Litouwen en verblijvende in Bergen op Zoom. Zijn identiteit was in eerste aanleg onbekend. Via een aangetroffen mobiele telefoon bereikte de politie vrienden van de man, waarna ook de vermoedelijk toedracht van het ongeval duidelijk werd. Het slachtoffer was zaterdagavond met drie landgenoten onderweg vanuit Rotterdam naar Bergen op Zoom. Ter hoogte van Zevenbergen kreeg het viertal pech. Het 27-jarige slachtoffer ging te voet hulp halen, terwijl de drie andere bij de kapotte auto bleven.

Uit de ongevalanalyse blijkt dat het slachtoffer op de rijbaan van de A-17 werd aangereden, ter hoogte van de oprit naar de A-17 komende vanuit Zevenbergen. Het is nog onduidelijk wat de voetganger op de rijbaan deed.

De politie heeft de vrienden van het slachtoffer opgevangen in het politiebureau. Via de ambassade wordt familie van het overleden slachtoffer getraceerd en op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen. Tijdens de afwikkeling van het ongeval is de autosnelweg A-17 tijdelijk afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via industrieterrein Moerdijk.
Provincie:
Tag(s):