woensdag, 10. november 2010 - 22:02

Locaties gezocht voor oplaadpunten elektrische fietsen

Zuidwolde

Het Recreatieschap Drenthe is samen met De Wolden op zoek naar ondernemers die een oplaadpunt voor elektrische fietsen willen plaatsen.

Op de locatie moet een beperkte horecagelegenheid zijn. Recreanten kunnen hier tijdens het opladen van hun accu verblijven. Een andere voorwaarde is dat het oplaadpunt aan of vlakbij een fietspad moet liggen dat is opgenomen in het Fietsknooppuntensysteem. Voor de ondernemer is er een beperkte eigen bijdrage verbonden aan de plaatsing van het oplaadpunt.

De gemeente De Wolden doet graag mee aan dit project. Wethouder Henk Lammers: “Wij willen de toeristische sector verder versterken. De oplaadpunten bieden ondernemers kansen, en fietsers en toeristen een extra service.”

Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van elektrische fietsen. Dit is de reden dat het Recreatieschap Drenthe samen met gemeenten middelen ter beschikking stelt voor oplaadpunten. Dit is belangrijk om het imago van Drenthe als fietsprovincie voor de toekomst veilig te stellen. Bovendien is het een kans voor ondernemers om extra omzet te genereren. Recreanten die hun elektrische fiets opladen, moeten wachten tot hun accu vol is. In die tijd blijven ze naar alle waarschijnlijkheid op de oplaadlocatie. Het is de bedoeling de oplaadpunten te vermelden op de kaarten van het Drentse Fietsknooppuntensysteem.
Provincie:
Tag(s):