maandag, 6. december 2010 - 12:48

Luchtmobiel oefent in Zuid Nederland

Eenheden van de Luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen oefenen van 6 tot 10 december in de provincies Brabant en Limburg.

Tijdens de oefening worden de militairen ingezet voor een aantal luchtmobiele acties. Met behulp van helikopters van het Defensie Helikopter Commando benaderen de militairen de verschillende aanvalsdoelen in onder andere Alphen (complex de Kiek) en op het oefenterrein in de buurt van Budel. Het is de bedoeling dat de luchtmobiele militairen aldaar gebouwen veroveren en in bezit houden. Tijdens deze actie stuiten de militairen op vijandelijk vuur. Om het scenario zo realistisch mogelijk te laten lijken, wordt gewerkt met oefenvijand en lotus gewonden.

De oefening begint met een kranslegging op het Ereveld Loenen ter nagedachtenis van gesneuvelde collega’s van de Luchtmobiele Brigade. Daarna verplaatsen de eenheden zich naar de vliegbasis Gilze-Rijen waar de luchtmobiele operatie begint. De rest van de oefening ontrolt zich vanuit de Oirschotse heide richting Weert en eindigt met verplaatsingen te voet in Zuid Limburg.

Het doel van de oefening is het handhaven en verder uitbouwen van militaire luchtmobiele vaardigheden. Tijdens de oefening zal gebruik worden gemaakt van vuurvoorstellingsmiddelen en losse munitie. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of teletekst pagina 766. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met staf Voorlichting & Communicatie vliegbasis Volkel, bereikbaar onder telefoonnummer 0413-27 66 01. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.
Provincie:
Tag(s):