zondag, 7. maart 2010 - 16:42 Update: 08-07-2014 1:05

Lucky Twente steelt ook zege in Waalwijk en is koploper

(ELF-Voetbal) FC Twente heeft de koppositie in de Eredivisie overgenomen van PSV. Goed speelden de Tukkers absoluut niet in Waalwijk, maar ze hadden genoeg aan opnieuw een geniale ingeving van Bryan Ruiz. RKC werd op eigen terrein met 0-1 geklopt.

In de eerste 45 minuten leek FC Twente zich niet bewust van de belangen die op het spel stonden. De gasten oogden laks en verloren te vaak de bal. Ook het tempo was dramatisch laag. Zelfs na een waarschuwingsschot van Benjamin De Ceulaer schrok de ploeg niet wakker. Ohad Levita had bar weinig te doen. Toch kreeg de RKC-goalie twee goals om zijn oren voor rust. Beide keren werd het doelpunt echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de thee kabbelde de wedstrijd rustig verder. FC Twente beproefde Levita pas na 53 minuten voor het eerst. Maar het slappe schotje van Miroslav Stoch verontrustte de goalie niet. RKC poogde intussen dapper het spel naar zich toe te trekken en deelde al een speldenprik uit met een afstandschot van Kemy Agustien. Na een uur leek het opportunistische spel van de Waalwijkers beloond te worden. Charlison Benschop dook alleen op voor Sander Boschker, maar die redde met meer geluk dan wijsheid, waarna Derk Boerrigter zijn inzet geblokt zag worden.

Deze enorme mogelijkheid schudde Twente eindelijk wakker. Onder leiding van Ruiz ging het op jacht naar een goal en die viel al snel. Eerst was de clubtopscorer zelf dicht bij de openingsgoal, maar hij wist een slippertje van Frank van Mosselveld niet af te straffen. Drie minuten later was het toch raak. Ruiz bereidde dit keer voor, Kenneth Perez dook alleen op voor Levita en was de Israëliër net te snel af: 0-1.

In de slotfase deed RKC er alles aan het tij nog te keren. Vol enthousiasme werd de aanval gezocht en kwam het zelfs dicht bij de verdiende gelijkmaker. Van Mosselveld kreeg de mooiste mogelijkheid, maar de mee opgekomen verdediger trapte tien minuten voor tijd op de lat. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. RKC verloor daardoor alweer met 0-1 en stevent af op rechtstreekse degradatie. FC Twente pakt de koppositie over van PSV, dat zaterdag verloor in Breda.
Categorie:
Tag(s):