donderdag, 30. september 2010 - 21:33

Maastricht verscherpt controles rond milieuperrons

Maastricht

De controles rond de milieuperrons in Maastricht worden de komende tijd verscherpt. De reden is dat de gemeente een groei constateert van het illegaal dumpen van afval dat er niet thuishoort. “Er worden onopvallende controleurs in burgerkleding en onopvallende auto’s ingezet. We zijn tot deze stap genoodzaakt, omdat het opruimen van illegaal afval te veel menskracht vergt, dat we eigenlijk elders moeten inzetten. Bovendien ondervinden de bezoekers van de perrons veel hinder van het zwerfafval,” aldus wethouder André Willems van Stadsbeheer.

Met name de perrons waar het probleem van illegaal dumpen het meest wordt geconstateerd zullen extra in de gaten worden gehouden. De controleurs kunnen zich altijd legitimeren. Ze zijn vooral in de uren actief als de perrons het minst bezocht worden en de sociale controle ontbreekt, evenals buiten openingsuren. Uiteraard blijven de reguliere patrouilles gewoon van kracht. Overtreders krijgen een boete opgelegd en tevens worden de opruimkosten in rekening gebracht.

Wethouder Willems: “We doen een klemmend beroep op onze inwoners om de milieuperrons goed te gebruiken. Het is enerzijds van belang voor het milieu en om samen onze mooie stad ‘sjiek en sjoen’ te houden. Anderzijds voorkomt gescheiden inzameling dat de kosten voor het afvoer van afval te hoog oplopen.”
Provincie:
Tag(s):