dinsdag, 27. juli 2010 - 21:25

Maastrichtenaar verdacht van tien gewapende overvallen

Maastricht

Met de aanhouding van een 36-jarige man uit Maastricht verwacht de politie een einde te hebben gemaakt aan een reeks van gewapende overvallen, die vanaf medio maart dit jaar in Maastricht heeft gespeeld. In totaal tienmaal sloeg de overvaller toe bij bedrijven, waarbij hij onder bedreiging van een vuurwapen telkens het kasgeld afhandig wist te maken.

De man, die steeds gemaskerd was, richtte zich hoofdzakelijk op kleinere winkels en tankstations die in relatief rustige straten zijn gevestigd. Om een einde te maken aan de reeks, was een team van tien politiemensen bezig met een uitgebreid onderzoek. Ook werd daarbij een zogenaamde 'geographic profiler' ingeschakeld, die op basis van de beschikbare informatie het vermoedelijke woongebied van de overvaller kon aangeven. Deze analyse bleek te kloppen, toen een getuigenverklaring de zaak in een stroomversnelling bracht en de verdachte in zijn woning kon worden aangehouden. Vandaag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De eerste overval waarvan de man wordt verdacht, vond plaats op 15 maart toen een tankstation aan de Griend het doelwit was. Daarna sloeg de overvaller onder meer toe in winkels en tankstations aan de Burgemeester Cortenstraat, De Beente en de Wyckergrachtstraat. De laatste overval waarvan hij wordt verdacht, werd gepleegd op 17 juli bij een winkel aan de Akersteenweg.
Provincie:
Tag(s):