zaterdag, 7. augustus 2010 - 10:52

Maastrichtse vervolgd voor valse aangifte

Maastricht

Een 35-jarige inwoonster van Maastricht moet zich tegenover de rechter verantwoorden voor het doen van een valse aangifte. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht bekend gemaakt.

De vrouw belde op 7 juli dit jaar in paniek de hulpdiensten. De politie trof de 35-jarige vrouw in haar woning aan de Balijeweg vastgebonden aan de poot van een tv-meubel in haar woonkamer aan. Ze werd uit haar benarde positie bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Gelet op de omstandigheden waarin de vrouw werd aangetroffen werd een groot onderzoek opgestart, waarbij 15 rechercheurs werden ingezet. 

Tijdens het onderzoek bleek echter dat de vrouw het verhaal verzonnen had. Met heel wat gevolgen van dien; personen die valselijk beschuldigd werden, (grote) onrust in de buurt en heel wat kostbare recherche-uren die in een dergelijke zaak gaan zitten.

De politie heeft een proces verbaal tegen de vrouw opgemaakt en het Openbaar Ministerie gaat de vrouw vervolgen wegens het doen van valse aangifte. Op het doen van valse aangifte staat een maximale gevangenisstraf van 1 jaar of een geldboete van maximaal Euro 7400,- , aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):