zondag, 2. mei 2010 - 17:07

MacDowell Pipe Band uit Hoogkerk behaald 2e plaats

Hoogkerk

De MacDowell Pipe Band uit Hoogkerk heeft zaterdag 1 mei j.l. met succes deelgenomen aan de International Pipe Band Championships in Peine, Duitsland.

De doedelzakband heeft sinds vorig jaar een samenwerkingsverband met de Dronten & District Pipe Band uit Flevoland. Enkele weken geleden behaalde de samenstelling reeds een 1e plaats in eigen land, bij hun eerste gezamenlijke competitiedeelname. Dat dit geen beginnersgeluk was bewijst de 2e plaats die de bands nu in Duitsland hebben behaald.

Beide bands zijn hard op zoek naar nieuwe leden maar konden vanwege de samenwerking toch nog met negen doedelzakspelers en elf drummers uitkomen in de graad 4-categorie (het gemiddelde competitieniveau van doedelzakbands op het Europese vasteland). Het sterke deelnemersveld bestond hoofdzakelijk uit Nederlandse en Duitse bands. Van alle Nederlandse deelnemers eindigde de Dronten & District / MacDowell Pipe Band het hoogst. Op 29 mei a.s. trekken ze opnieuw ten strijde, ditmaal op de Continental Contest in Almere.

Beide bands zijn op naar nieuwe leden (doedelzakspelers en drummers). Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot macdowellpb@gmail.com of een kijkje nemen op www.macdowellpb.nl.
Provincie:
Tag(s):