dinsdag, 28. september 2010 - 9:05 Update: 08-07-2014 0:28

Majesteit in première tijdens Nederlands Film Festival

Utrecht

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht is maandag de film Majesteit in première gegaan. Hoewel Prins Willem Alexander en Prinses Máxima dichtbij de stadsschouwburg aanwezig waren, kwamen zij niet op de première.

Drama over het leven en de dromen van koningin Beatrix.

In het hart van het koninkrijk woedt een strijd, met als inzet de monarchie. Het is Prinsjesdag, een jaar na de dood van prins Claus. De spanningen lopen op wanneer minister-president Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen. Dat is voor Beatrix het begin van een emotionele reis die laat zien welke eisen de monarchie stelt. Ze blikt terug op de gelukkige jaren toen ze samen met prins Claus door zijn geliefde Afrika reisden. Laat Balkenende nu net de passage over het Afrikabeleid in de troonrede willen veranderen. Ze denkt ook aan haar verblijf in Canada tijdens de oorlog en de Hofmans-affaire.

Een kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien. Regisseur Peter de Baan en scenarioschrijver Ger Beukenkamp werkten al eerder samen aan de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: De kroon en De prins en het meisje.
Categorie:
Tag(s):