woensdag, 15. september 2010 - 18:11

Man aangehouden na vondst dode vrouw na diefstal

Amstelveen

Een rechercheteam heeft op maandag 13 september 2010, een 33-jarige verdachte aangehouden in verband met betrokkenheid bij een diefstal uit een woning waarbij een 77-jarige vrouw is overleden. ‘Het slachtoffer werd door de politie onder verdachte omstandigheden aangetroffen’, meldt de politie woensdag.

Uitgebreid sporenonderzoek
Direct na het aantreffen van het slachtoffer op zondag 12 september, werd onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam een TGO (team grootschalige opsporing) opgestart. Forensisch specialisten hebben in de woning van de overleden vrouw een zeer uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

Verdachte na achtervolging aangehouden
Het onderzoeksteam kreeg na een zeer intensief en uitgebreid technisch- en tactisch onderzoek een verdachte in beeld. Maandagavond kregen rechercheurs zicht op de verdachte en na een korte achtervolging werd hij in de Marnixstraat aangehouden.

NFI
Woensdag heeft bij het NFI sectie op het stoffelijk overschot plaatsgevonden. De voorlopige conclusie is dat de vrouw overleden is aan hartfalen door zuurstoftekort. De verdachte wordt vrijdagochtend voorgeleid bij een Rechter Commissaris. Het onderzoek duurt nog voort.
Provincie:
Tag(s):