woensdag, 20. oktober 2010 - 22:49

Man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag

Hoogeveen

Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag door de politie aangehouden in Arnhem. De man is aangehouden als verdachte van een poging tot doodslag op een medewerker van de Politie in Drenthe en is ingesloten voor verhoor.

Het incident heeft eerder deze maand plaatsgevonden tijdens een verkeerscontrole in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober. Hierbij kreeg een bestuurder een stopteken aan de Schutstraat in Hoogeveen.

De twee inzittenden van een auto hadden softdrugs bij zich, konden zich niet legitimeren en zijn daarop aangehouden. Beide mannen onttrokken zich aan de aanhouding en gingen er vandoor. Eén van hen vluchtte te voet. De andere man wilde met de auto vluchten. Tijdens de worsteling die daarop volgde, is door de politie gebruik gemaakt van pepperspray. De verdachte is vervolgens weggereden en reed op de andere agent in. Deze wist nog net opzij te stappen en heeft met zijn wapen een schot gelost op de wegrijdende auto. De twee verdachten wisten toen te ontkomen. Op maandag 18 oktober is man die in de auto op de agent in reed, aangehouden. De andere man wordt nog steeds gezocht door de politie.
Provincie:
Tag(s):