maandag, 13. september 2010 - 15:53

Man aangehouden voor brandstichting en schietincident

Zaandam

De politie heeft maandagochtend een 75-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn woning op de elfde verdieping aan de Perim in Zaandam. Ook zou hij een medewerker van een woningbouwvereniging hebben neergeschoten.

Volgens getuigen zouden er rond 09.00 uur meerdere explosies te horen zijn geweest vanuit de woning. In de betreffende woning en de woning daarnaast ontstond brand. Politie en brandweer hebben de omliggende woningen ontruimd. Het gaat om zo’n vijftig personen die tijdelijk zijn opgevangen in een nabijgelegen partycentrum. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Uit voorzorg zijn 10 personen onderzocht door ambulancepersoneel. Om 11.00 uur werd het sein “brand meester” gegeven. Rond half één konden de meeste bewoners terugkeren naar hun woningen. Veel woningen hebben rook- en waterschade opgelopen, ook heeft de brandweer tijdens de ontruiming meerdere sloten moeten forceren.

De bewoner van de flat zou al langere tijd in een juridisch conflict zijn verwikkeld met de woningbouwvereniging. Het pand waar de brand ontstond zou vanochtend ontruimd worden. Tevens zou er voorafgaand aan de brand geprobeerd zijn brand te stichten in het deurwaarderskantoor dat de ontruiming zou verzorgen. De politie onderzoekt of de 75-jarige bewoner van de flat zich schuldig heeft gemaakt aan de brandstichtingen.

De man is korte tijd na de woningbrand naar de woningbouwvereniging in Wormerveer gegaan. Hier gedroeg de man zich agressief waarna de politie werd gebeld. Toen agenten de man wilden aanhouden trok hij een vuurwapen en loste een schot. Hierbij raakte een medewerker van de woningbouwvereniging niet levensbedreigend gewond maar hij is wel overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche doet onderzoek naar de woningbrand en de schietpartij. De bejaarde verdachte zit nu in de cel.
Provincie:
Tag(s):