vrijdag, 15. oktober 2010 - 22:32

Man aangehouden voor valse aangifte van overval

Amsterdam

De politie heeft vorige week een 20-jarige man aangehouden voor het doen van valse aangiften en verduistering in dienstbetrekking.

De verdachte meldde twee keer te zijn overvallen als bezorger van sigaretten, maar bleek beide verhalen te hebben verzonnen.

De eerste overval werd gemeld op 1 juli 2010. Omdat overvallen een hoge prioriteit hebben bij de politie Amsterdam-Amstelland, verrichtte de recherche veel onderzoek en deed daarbij zelfs een dna-aanvraag bij het Nederlands Forensisch Instituut.

De verdachte wendde een tweede overval voor op 30 september. Direct daarna verspreidde de politie een persbericht met een oproep aan getuigen, zich te melden. De melding wekte echter argwaan waarna een onderzoek volgde en de verdachte vervolgens werd aangehouden. Omdat bij beide voorvallen geld en sigaretten waren verdwenen, vond een huiszoeking plaats. Van de laatste zaak werd van de buit het gehele geldbedrag in munten teruggevonden. De werkgever van de verdachte heeft aangifte gedaan van verduistering in dienstbetrekking. De verdachte is verhoord en voorgeleid bij de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):