zaterdag, 4. september 2010 - 21:24

Man bedreigt jongeren in lijnbus

Lisse

De politie heeft zaterdag om 17.30 uur een 46-jarige man uit Warmond aangehouden op verdenking van bedreiging van drie jongeren.

De politie kreeg om 17.15 uur de melding van een vervoersbedrijf dat de man de jongeren in een lijnbus naar Haarlem met een mes had bedreigd. De man zou nog in de bus zitten die op dat moment op de Heereweg reed.

Omdat de meldkamer geen contact met de buschauffeur kon krijgen is de politie uitgegaan van een mogelijke gijzelingssituatie.

Nabij de rotonde, net voor Sassenheim, troffen agenten de stilstaande bus en de verdachte aan. Agenten in kogelwerende vesten gingen over tot de aanhouding en riepen de verdachte aan. De verdachte reageerde niet op de aanwijzingen van de agenten en stak een hand naar zijn broeksband. Een agent die wilde voorkomen dat hij het mes zou pakken gaf de verdachte een trap, waarna hij naar de grond werd gebracht en werd aangehouden. In de broeksband van de verdachte werd een mes aangetroffen en in beslag genomen.

De politie is na de melding uitgegaan van een heterdaadsituatie, terwijl later uit de verklaring van de chauffeur bleek dat er kennelijk al rond 16.00 uur een woordenwisseling tussen de verdachte en de drie jongeren had plaatsgevonden. In Haarlem waren zowel de jongeren als de verdachte uitgestapt en had de laatste het mes aan de jongeren laten zien. Op de terugweg richting Leiden, enige tijd later, zag de chauffeur van de bus de verdachte weer instappen. De chauffeur seinde hierop het vervoersbedrijf in, dat vervolgens de politie waarschuwde.

De politie verzoekt de drie jongeren zich te melden of contact op te nemen via 0900 — 8844.
Provincie:
Tag(s):