vrijdag, 13. augustus 2010 - 15:54

Man bekent drie brandstichtingen

Op 3 augustus werd een 18-jarige man uit Mariënberg aangehouden op verdenking van brandstichting. ‘In de periode van 25 juli tot 3 augustus vonden er in de omgeving van Mariënberg/Beerzerveld onder verdachte omstandigheden een drietal branden plaats’, meldt de politie vrijdag .

Bij deze branden kon brandstichting niet worden uitgesloten. De branden werden door de brandweer geblust en bij elke brand vond er onderzoek plaats naar de oorzaak van de brand. Op basis van deze bevindingen werd er een uitgebreid onderzoek ingesteld door de politie. Op basis van dit onderzoek kwam de 18-jarige verdachte uit Mariënberg in beeld.

De man werd aangehouden en heeft aangaande brandstichting omtrent de drie branden een bekennende verklaring afgelegd. De man is intussen voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij bevindt zich in voorlopige hechtenis.

Op 25 juli in het begin van de middag ontstond er een brand aan de Tweede Elsweg alwaar een korenveld in brand stond. Het brandje was eerst nog klein maar greep, mede door de wind en de droogte, snel om zich heen. De brandweer heeft de brand geblust.

In de nacht van 1 op 2 augustus kreeg de meldkamer een melding van een woningbrand aan de Westerweg in Beerzerveld. De rieten kap van de woning bleek in de brand te staan. Een gedeelte van de rieten kap van de woning brandde af en de woning liep waterschade op door de bluswerkzaamheden.

Op 2 augustus ’s avonds brak er brand uit in een leegstaande woning en een bijbehorende schuur aan de Kloosterdijk in Mariënberg. De woning brandde geheel uit.
Provincie:
Tag(s):