maandag, 27. september 2010 - 11:14

Man belandt met auto op zijn kop in maisveld

Lunteren

Een 26-jarige automobilist uit Scherpenzeel is zondagmiddag 27 september zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij betrokken was bij een eenzijdig ongeval op de Barneveldseweg.

De Scherpenzeler reed even voor vijven over de Barneveldseweg in de richting van Lunteren toen hij in de berm aan de rechterzijde van de weg terechtkwam. Op dat moment zou hij hard hebben geremd waarbij de auto met de neus in de sloot terecht kwam en over de kop sloeg.

De auto kwam tot stilstand op zijn kop in het maisveld. De bestuurder raakte hierbij niet gewond en werd door een getuige naar een kennis in Lunteren gebracht om daar de hulpdiensten te waarschuwen.

De gewaarschuwde agenten troffen ter plaatse de Scherpenzeler niet aan en stelden een onderzoek in. Op dat moment kwam de man terug waarop hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek met een promillage van 0.75 te hebben gereden. Als beginnende bestuurder is dat ruim drie keer te veel. De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):