woensdag, 15. december 2010 - 22:55

Man ernstig gewond bij gewapende overval op juwelier

Dordrecht

Bij een gewapende overval op een juwelier aan de Voorstraat in Dordrecht is woensdag aan het eind van de middag een 53-jarig personeelslid uit Zwijndrecht ernstig gewond geraakt. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Rond 17.10 uur drongen drie mannen de Juwelier Smaragd binnen en wat er toen precies plaatsvond, is nog niet duidelijk. Mogelijk werden er één of meer schoten gelost.

Vaststaat dat het personeelslid ernstig gewond raakte en met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer gewond raakte als gevolg van het gebruik van een vuurwapen door de daders, of dat de man met bijvoorbeeld een steekwapen zou zijn geraakt.

De daders gingen er na de overval in onbekende richting vandoor, vermoedelijk met buit. Mogelijk maakten zij daarbij gebruik van een scooter.

De politie ging na de melding direct ter plaatse en nam op de uitvalswegen positie in. De daders werden echter niet aangetroffen.

SMS-Alert
Inwoners van Dordrecht werden via een sms-alert geïnformeerd en opgeroepen om zich bij de politie te melden als zij informatie over de overval en/of de daders zouden hebben. Ook werd na de overval direct een buurtonderzoek gestart en werd de winkel doorzocht op mogelijke sporen.
Provincie:
Tag(s):