zondag, 31. oktober 2010 - 21:06

Man gewond na aanrijding met ree

Een 65-jarige inwoner van Echternerbrug is gewond aan zijn gezicht geraakt na een aanrijding met een ree. Tevens raakte hij in zijn auto bekneld.

De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was, dat een ree die plotseling de weg overstak geraakt werd door de auto die bestuurd werd door een 40-jarige automobilist uit Rotstergaast die in de richting van Haule reed. Op dat zelfde moment kwam uit tegenovergestelde richting de auto die bestuurd werd door de 65-jarige man die in de richting van Heerenveen reed. Door de klap belandde het dier tegen de voorruit van de auto van de 65-jarige man.

Het voorruit van de auto raakte daardoor verbrijzeld en het dier kwam tegen de bestuurder aan en vervolgens op de achterbank van de auto terecht. De 65-jarige bestuurder raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt en botste tegen een stenen tuinafscheiding aan. Vervolgens botste de auto tegen een stenen pilaar van een woning aan waardoor deze los raakte en 30 meter verder op een geparkeerde auto terecht kwam waarna er grote schade ontstond.

De 65-jarige automobilist raakte in zijn auto bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De man is met ernstig aangezichtsletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. Er was geen alcohol in het spel. De bestuurder van het eerder genoemd voertuig, kwam ondanks schade aan zijn voertuig, met de schrik vrij.
Provincie:
Tag(s):