zondag, 5. december 2010 - 16:13

Man gewond na klap met honkbakknuppel

Heerlen

Een 53-jarige man uit Schinnen is gistermiddag tijdens een vechtpartij op het Homerusplein in Heerlen gewond geraakt aan zijn been, nadat hij met een honkbalknuppel geslagen is.

Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw en een bevriend stel op het Homerusplein in Heerlen en ze wilden de straat oversteken in de richting van de schouwburg. Op dat moment kwam een automobilist met hoge snelheid aangereden, waardoor de vrienden opzij moesten springen om niet geraakt te worden.

De man uit Schinnen en zijn vriend (49) uit Hoensbroek spraken de bestuurder van de auto, die uitstapte, aan op zijn rijgedrag. Hierdoor ontstond er een handgemeen. Toen de vrienden hun weg wilden vervolgen, hoorden ze dat de bestuurder met iemand telefoneerde. Enkele minuten later zagen ze een man met een honkbalknuppel op zich afkomen. Opnieuw ontstond een handgemeen waarbij de onbekende man met de honkbalknuppel sloeg. Omstanders wisten tussenbeide de twee vrienden bleven gewond achter. De man uit Schinnen moest met ernstig beenletsel opgenomen worden in het ziekenhuis. Zijn vriend kwam er met blauwe plekken vanaf.

Later die avond meldden zich twee broers van 30 en 21 jaar uit Heerlen aan het bureau in verband met de vechtpartij. Ze werden aangehouden en ingesloten.
De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is en welk aandeel een ieder heeft gehad in deze vechtpartij.
Provincie:
Tag(s):