woensdag, 8. december 2010 - 19:41

Man in woning overvallen Zuidwolde

Zuidwolde

Een 57-jarige man uit Zuidwolde is dinsdagavond in zijn woning aan de Van Berumstraat overvallen. Twee gemaskerde mannen drongen omstreeks 20:00 uur de woning binnen. Hij werd in zijn woning vervolgens met vuurwapens bedreigd. Dit maakte de regiopolitie Groningen bekend.

Beide overvallers reden samen met het slachtoffer in zijn auto (donkerkleurige Audi A4) naar de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Daar pinde een van de overvallers met de pinpas van het slachtoffer bij een pinautomaat (bij een kantoorboekhandel) een onbekend geldbedrag. Hierop reden beide overvallers met het slachtoffer terug naar zijn woning in Zuidwolde.

Daar werd de 57-jarige man in een ruimte in zijn woning opgesloten. Na enige tijd kon het slachtoffer zichzelf bevrijden en wist hij de politie te informeren. Omdat de politie vermoedde dat de overvallers zich mogelijk nog in de woning bevonden werd deze omsingeld. Nadat de woning door de politie grondig was doorzocht werden beide overvallers niet meer aangetroffen. Hoe de overvallers zijn vertrokken is onduidelijk.

Het Roofcoördinatieteam van de Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in. Getuigen van de beroving en mogelijk het pinnen van een van de overvallers, kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):